Liefdes door de jaren heen

Ik was een jaar of 6 en zat in de eerste klas van de lagere school (oma spreekt; groep 3 van het basisonderwijs). Buurmeisjes die een paar jaar ouder waren hadden het over het aanmaken met een jongen. Ik vond klasgenoot A wel leuk en vroeg hem de volgende dag of ie wist wat het aanmaken betekende. Dat wist hij wel; bijvoorbeeld een band aanmaken! Ik legde hem uit wat ik bedoelde (helaas geen idee hoe ik dat deed). Dat wilde hij wel maar dan moest ik wel een keer bij hem komen spelen. Dat was me een brug te ver. Nog voor het begonnen was eindigde de prille liefde! Hart,symbool vanliefdes

Sprong in de tijd. Zo’n 6 jaar later, 6de klas dus (ja ja groep 8) stond ik na school met mijn vriendinnetje Susan (helaas dat jaar overleden) te kletsen. Plotseling kwam klasgenoot P naar ons toe en vroeg mij of ik het aan wilde maken met T. Ik zei hem dat ie dat zelf maar aan me moest vragen! Komen ze even later terug en T vroeg me verkering waarop ik ja zei. We gaven elkaar een beschaafd kusje en Susan en ik liepen met hen mee naar waar ze aan het knikkeren waren. T heeft me daarna nog naar huis gebracht, ik achterop de fiets. Volgens mij was dat zowel het begin als het eind van de ‘verkering’.
De jaren erna, middelbare school, had ik 2 keer een half jaar verkering en ruim 2 jaar met Henry, die eindigde met zijn overlijden in 1991. Ook jeugdliefdes zijn mooie en indrukwekkende liefdes!

Van liefdes van vroeger naar de grote liefde!

Opnieuw een sprong in de tijd. Het is 30 maart 1995 en ik ontmoet Berry (die met dezelfde achternaam!). Die ontmoeting kreeg al gauw een vervolg, we gingen samen uit eten. Sindsdien is er veel gebeurd waar het nu niet over gaat maar wat we veelal samen beleefden en soms overwonnen.
Of er nog 29 jaar bij gaan komen zal de tijd leren! Vandaag maken we er in elk geval een feestje van!

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Kim

28 reacties

  1. Wat een mooie herinneringen, ook al zal je vast je vrienden missen die er niet meer zijn. Gefeliciteerd met jullie trouwdag en nog vele mooie jaren toegewenst!

  2. Gefeliciteerd samen!! Het leven gaat snel, met mindere en mooie herinneringen, maar deze mijlpaal is weer een fijne!

    Ps Ook deze dinosaurus heeft het trouwens nog over ‘de eerste klas’, maar soms denk ik ook nog in guldens, dus dat past prima in dat plaatje van de pre-historie

  3. Mooi neergezet, Kim.
    En jullie gefeliciteerd en hopelijk nog 29 of meer jaren van liefde met elkaar erbij.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.