Duizend en één kracht

Onderstaande las ik vandaag (november 2006). Ik denk dat het een positief middel is om een positief doel te bereiken.

Duizend en één kracht

Allochtone vrouwen worden volgend jaar extra gestimuleerd vrijwilligerswerk te gaan doen. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid start met projecten in Breda, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Nijmegen en Utrecht.

Het project kost 3,5 miljoen euro en heet Duizend en een kracht. Het richt zich vooral op allochtone vrouwen met een lage opleiding en slechte taalbeheersing omdat zij nog ver weg staan van betaald werk.

Ook zitten vrijwilligersorganisaties vaak te springen om allochtone vrijwilligers, meent het ministerie.

Duizend en één kracht is een driejaren project dat met een goede match van allochtone vrouwen en vrijwilligerswerk de positie van deze vrouwen én van vrijwilligersorganisaties in de multiculturele samenleving wil versterken.

Onder de vlag van Duizend en één kracht wordt in samenwerking met een aantal landelijke en lokale partners in de jaren 2007, 2008 en 2009 een breed scala aan activiteiten uitgevoerd gericht op werving en begeleiding van vrouwen enerzijds en werving van vacatures en bemiddeling in vrijwilligersorganisaties anderzijds.
Nieuws, de voortgang en de resultaten in Duizend en één Kracht worden verzameld in het dossier op vrijwilligerswerk.nl en in een nieuwsbrief. In dit dossier is ook veel kennis en expertise te vinden.

(dit dossier is inmiddels offline)

Landelijke projectpartners

Nederlands Rode Kruis

Humanitas Nederland

VluchtelingenWerk Nederland

Ik val zelf niet in deze categorie. Mij kun je in een ander hokje plaatsen! Maar wel doe ik al sinds jaar en dag vrijwilligerswerk. Met veel plezier kan ik wel zeggen. Helaas wordt dit werk niet door iedereen voor vol aangezien. Er werd me wel eens de vraag gesteld of ik “nog steeds niks doe”. Ach, ieder zijn mening.

3 reacties

  1. Ik ben geen voorstander van vrijwilligerswerk, uitgezonderd het vrijwillig (wat niet meer dan normaal zou moeten zijn) een handje uitsteken voor buren, familie, school, enzovoort. Maar al te vaak wordt de vrijwilligheid gestructureerd, vooral bij grote instanties, en mijns inziens is gestructureerd vrijwilligerswerk gewoon een baan waar een salaris tegenover hoort te staan. Soms verricht de vrijwiller zelfs exact dezelfde werkzaamheden als de betaalde kracht, de dwaasheid ten top. :Vraagteken:

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.