Spits online

Spits online

Met ingang van 1 maart is dagblad Spits in zijn geheel online te lezen. De digitale versie van het blad is gratis, net als de papieren krant.
Bijzonder aan dit blad op internet is de mogelijkheid om door de krant te bladeren. Men verwacht dat ‘Digi Spits’ het bereik van de krant aanzienlijk zal uitbreiden.
Computerscherm
De webversie is gemaakt door PayperNews. Dit bedrijf verzorgde in 2003 een digitale bladerfolder voor groothandelsfirma Makro en heeft al een aantal jaar ervaring met pdf-soortige technieken. PayperNews is ook verantwoordelijk voor de online versie van De Telegraaf, die overigens niet die bladeroptie heeft. Zowel bij Spits als De Telegraaf wordt de hele opmaak van het blad getoond. Door op de pagina te klikken wordt de vergrote versie weergegeven.
Spits online is ontoegankelijk voor blinden, slecht toegankelijk voor slechtzienden.

Bron: www.webwereld.nl

Ps. Tot nu toe is het niet mijn ervaring dat de digitale krant ontoegankelijk is. Ik weet niet waarop die mening gebaseerd is, al realiseer ik me dat niet iedereen met een visuele beperking dezelfde computeraanpassing gebruikt. Jammer dat het slechts bij een mededeling bleef zonder verdere uitleg.

Online e-krant maar ook als PDF bestand te downloaden, SpitsNieuws streeft er naar het laatste nieuws als eerste te brengen. We brengen het nieuws objectief en gebalanceerd maar winden er geen doekjes om. Daar waar nodig doorspekken we de berichtgeving met vermakelijke en immer scherpe opinies. In de rubriek Opinie komen onder andere columnisten en recensenten aan het woord en wordt het nieuws geschreven met een knipoog. De redactie wordt gevormd door journalisten en studenten journalistiek. Hier lees je alleen het nieuws dat er toe doet!
(Bron: spitsnieuws.nl)

Helaas is de site inmiddels offline (2017).

Gepubliceerd
Gecategoriseerd als Internet

3 reacties

  1. “spits online is ontoegankelijk voor blinden”
    hoe stel je je dat voor? een braille-voel-scherm of een ingebouwde verhalen verteller? Ik gun iedereen maximaal gebruiksgenot van alles wat er is, maar sommige dingen lijken me wat moeilijk uit te voeren.

  2. Harco, zelf ben ik blind en kan met behulp van computeraanpassingen er zelfstandig gebruik van maken. Inderdaad, de tekst wordt uitgesproken en ook kan ik gebruik maken van een brailleleesregel. Een regel van het beeldscherm wordt in een apart apparaat in braille weergegeven. Dus het is mogelijk, al jaren.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.